Dostupni linkovi

Srbija predaje odgovore na Upitnik EK


Državni zvaničnici Srbije uručuju odgovore na Upitnik Evropske komisije, na osnovu kojih se procjenjuje spremnost zemlje da započne proces pristupanja EU.

Odgovore državnih institucija na skoro 2 i po hiljade pitanja koje je postavila Evropska komisija, u Briselu će predati premijer Srbije Mirko Cvetković.

Na osnovu tih odgovora bi trebalo da bude izrađeno mišljenje o kandidaturi Srbije za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.Šest kutija sa stranicama na kojima su napisani odgovori Srbije, stiglo je u Brisel u u nedjelju uveče, a danas ih evropskom komesaru Štefanu Fileu predaje delegacija Vlade Srbije, koju predvodi premijer Cvetković.

Sama predaja odgovora iz Upitnika EK planirana je za oko 13.30 sati, nakon razgovora sa evropskim komesarom za proširenje, i ona će biti javna. Prije predaje odgovora iz Upitnika EK, predsednik Vlade Mirko Cvetković, potpredsednik Božidar Đelić i direktorka kancelarije za evropske integracije Milica Delević, nešto posle 10 sati sastali su se s predsjednikom EU Hermanom van Rompejem.
XS
SM
MD
LG