Dostupni linkovi

Zgrada Mubarakove stranke u plamenu, uveden policijski sat



Zgrada vladajuće stranke Hosnija Mubaraka u Kairu u plamenu je , policija je uvela policijski sat u Kairu u kojem se nastavljaju žestoki sukobi sa demonstrantima , koji zatijevaju silazak sa vlasti ekipatskog predsjednika .

Žestoki sukobi policije i demonstranta ne prestaju u Kairu , Aleksandriji i Suecu.Policija koristi suzavac, vodene topove i gumene metke. Povrijeđeno je i uhapšeno nekoliko stranih novinara.

Internet i bobilna telefonija su ili u prekidi ulki otežani još od sinoć.Dobitnik Nobelove nagrade za mir, bivši direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju i opozicioni lider u Egiptu Muhamed El Bardej spriječen je da ode iz Kaira ,a prve inforamcije su bile i da je uhapšen.

Svijet izražava ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u Egiptu, koja izmiče kontroli.Generlani sekretar UN Ban Ki Mun saopštio je da situacija ne smije i ne bi trebala da dovede do daljnjeg nasilja.On je pozavo vlasti da iskoriste priliku i počnu rješavati legitimne zahtjeve i želje svog naroda.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton saopštila je da nasilje neće popraviti situaciju i pozvala Vladu u Egiptu da odmah pristupi nužnim reformama.
XS
SM
MD
LG