Dostupni linkovi

"Vijesti": Policija proverava poslovanje Crnogorskog narodnog pozorišta


Policija proverava poslovanje Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) po nalogu Osnovnog tužilastva u Podgorici, objavile su u nedelju podgoričke Vijesti.

Listu je u tužilaštu potvrđeno da se proverava način na koji je proteklih godina trošen novac iz budžeta namenjen CNP-u, kako se raspolagalo novcem od prodaje ulaznica, a posebno da li je zakonit dugogodišnji ugovor sa vlasnikom restorana "Talija", kome je na duže vreme izdat poslovni prostor i bašta u sastavu pozorišta.

Direktor pozorišta Janko Ljumović potvrdio je da inspektori za suzbijanje privrednog kriminala proveravaju dokumentaciju CNP-a i dodao da "nema ništa protiv da svako radi svoj posao".

Državna revizorska institucija (DRI) je 2009. ustanovila da je ugovor sa zakupcem poslovnog prostora i bašte u sastavu pozorišta sklopljen na deset godina, sa mogućnošću produženja, bez prethodnog javnog tendera, te da izdati prostor ispred pozorišta od 320 kvadrata nije u vlasništvu nacionlanog teatra.

Revizori su, takođe, izrazili sumnju da je novac dobijen iz budžeta "nenamenski" trošen, a ustanovili su i niz nepravilnosti vezanih za prodaju ulaznica.
XS
SM
MD
LG