Dostupni linkovi

Pobjeda Kostelića u Kicbilu


Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je četvrtog superveleslaloma sezone koji je u okviru Svjetskog kupa održan u austrijskom Kicbilu.

Kosteliću je to prva pobjeda u toj disciplini u karijeri, a do nje je došao u vremenu od 1:17.33 minuta. Pored njega su se na podijumu našli Austrijanac Georg Štrajtberger i Aksel Lund Svindal iz Norveške. .

Takmičenje u Kicbilu se nastavlja sjutra, za kada je zakazan spust, dok je u nedjelju na programu slalom. Obje trke koje će biti vožene za vikend će se bodovati i u okviru kombinacije.

Nakon neočekivanog osvajanja prvog mjesta i 100 novih bodova u superveleslalomu u Kicbilu, s kojima je još više učvrstio vođstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Ivica Kostelić nije krio zadovoljstvo zbog prve pobjede u brzim disciplinama.

"Iskoristio sam dobar startni broj. Vidljivost se stalno poboljšavala ali nikad dovoljno da bi donijela prevagu. Važni dio staze sam 'otpeljao' brzo, a veliku brzinu sam imao preko ravnog dijela gdje sam i dobio utrku. Sretan sam, što je pobjeda u brzim disciplinama došla upravo u Kitcbilu. Još kao mali sam volio Super G i sanjao pobjedu i sada mi se taj san obistinio ", kazao je Kostelić nakon pete pobjede ove sezone i 16. pobjede u utrkama Svjetskog kupa.

Nakon današnje utrke najbolji hrvatski skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa sakupio je 826 bodova i sada njegov najveći konkurenta za ukupnu pobjedu Norvežanin Aksel Lund Svindal zaostaje za 255 bodova.
XS
SM
MD
LG