Dostupni linkovi

Hrvatska: U paketu ručna bomba M75 i prijeteće pismo


Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je kako je u paketu koji je prijepodne dostavljen u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu, prema nalazima njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova, bila ručna bomba M 75 s upaljačem i osiguračem.

Djelatnici Veleposlanstva po primitku paketa utvrdili su da je sumnjivog sadržaja a naknadnim pregledom utvrđeno je kako se u paketu nalazila ručna bomba te prijeteće pismo.

Odmah su obaviještene nadležne službe njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova .U tijeku je istraga o mogućem pošiljatelju i razlozima slanja prijeteće pošiljke.
Mjere sigurnosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu podignute su na visoku razinu još 23. prosinca 2010. godine nakon prijetnji eksplozivnim napravama u pošiljkama upućenima u nekoliko stranih veleposlanstava u Rimu.

Veleposlanstvo u Berlinu nije jedino hrvatsko predstavništvo koje je bilo napadnuto u Njemačkoj u posljednjih godinu dana. Naime, u rujnu je u Duesseldorfu Molotovljevim koktelima napadnut hrvatski konzulat. Djelatnici konzulata nisu bili ozlijeđeni, a generalni konzul Vjekoslav Križanec bio je odveden u bolnicu zbog problema nakon udisanja dima, no ubrzo je pušten.
XS
SM
MD
LG