Dostupni linkovi

Umro fotoreporter povređen u tuniskim protestima


Fotoreporter s dvojnim francuskim i nemačkim državljanstvom umro je u nedelju od povreda koje je zadobio dok je snimao proteste u Tunisu, saopštila je agencija za koju je radio.

Lukas Mebruk fon Zabjenski (32), pogođen je granatom suzavca sa male udaljenosti u petak, navela je Evropska presfoto agencija (EPA) u saopštenju.

Hiljade demonstranata izašlo je na ulice tuniske prestonice u petak, na vrhuncu jednomesečnih protesta širom zemlje, tražeći ostavku predsednika Zin El Abidin Ben Alija, koji je krajem dana podneo ostavku i pobegao iz zemlje posle 23-godišnje vladavine.

U tuniskoj prestonici u nedelju popodne čula se pucnjava iz vatrenog oružja u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova, dok policija i vojska pokušavaju da smire napetosti.

Više očevidaca reklo je da su pljačke i napadi poslednjih nekoliko dana u tuniskoj prestonici delo članova bezbednosnog aparata svrgnutog predsednika čiji je cilj, kako se navodi da stvore haos i pripreme teren za njegov povratak. U nedelju je uhapšen šef obezbeđenja Ben Alija pod optužbom da on stoji iza ovih pljački i napada.
XS
SM
MD
LG