Dostupni linkovi

Iranski ministar: Razgovori u Istanbulu posljednja šansa Zapada


Iranski ambasador u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAE) Ali Ašgar Soltanija rekao je danas da bi razgovori između Irana i velikih sila, koji su zakazani u Istanbulu iduće sedmice, mogli biti "posljednja šansa Zapada".

Iranska državna novinska agencija IRNA prenijela je Soltanijevu izjavu, koji je rekao da kada Iran bude u stanju da proizvodi sopstveno gorivo za medicinski istraživački reaktor, možda se ubuduće neće vraćati razgovorima, u slučaju neuspjeha sastanka u Istambulu.

"Možda je taj sastanak posljednja šansa za pregovore jer instalacijom šipki od goriva, koje je proizveo Iran, u jezgro istraživačkog reaktora u Teheranu, jer vjerovatno parlament neće dozvoliti vladi da pregovara ili da šalje svoj uranijum izvan zemlje. Moguće je da je sastanak u Istambulu posljednja šansa za Zapad da se vrati u pregovore", naglasio je Soltanija.

Nova runda razgovora između Irana i pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN, SAD, Rusije, Kine, Velike Britanije i Francuske plus Njemačke zakazana je iduću sedmicu u Istanbulu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG