Dostupni linkovi

Predsednik Tunisa obećao 300.000 novih radnih mesta do 2012.


Predsednik Tunisa Zin Abidin Ben Ali obećao je u ponedeljak u televizijskom obraćanju naciji otvaranje 300.000 novih radnih mesta do 2012, posle nezapamćenih protesta zbog visoke stope nezaposlenosti u zemlji.

On je osudio "neoprostive terorističke činove" tokom protesta za vikend u centralnim i zapadnim delovima zemlje u kojima je poginulo najmanje 14 osoba.

"Odlučili smo da povećamo mogućnosti za zapošljavanje i stvaranja prihoda u svim sektorima tokom 2011. i 2012", rekao je Ben Ali najavljujući 300.000 dodatnih radnih mesta, pošto je prethodno obećao oko 50.000 novih mesta.

Predsednik je predložio da u februaru bude održana nacionalna konferencija o zapošljavanju i pozvao "predstavnike naroda i članove organa političkih stranaka da povećaju prisustvo u svojim regionima i da slušaju svoje građane".

On je optužio "agresivne elemente plaćene iz inostranstva, koji su prodali dušu ekstremizmu i terorizmu i kojima manipulišu snage izvan zemlje ne želeći dobro zemlji rešenoj da opstane i da radi".

Ben Ali je izrazio žaljenje zbog izgubljenih života i saučešće porodicama žrtava.
XS
SM
MD
LG