Dostupni linkovi

Slalom na Sljemenu: Myhrer slavio, Kostelić drugi


Šveđanin Andre Myhrer pobjednik je četvrtog izdanja slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić po treći put osvojio drugo mjesto na svojoj najdražoj stazi. Treći je bio Šveđanin Mattias Hargin koji je nakon prve vožnje bio tek 30.

Do sada naslov sljemenskog "Kralja" osvajali su Austrijanac Mario Matt (2008), Francuz Jean Baptiste Grange (2009) i Talijan Giuliano Razzoli (2010), dok Hrvatska još uvijek čeka domaćeg pobjednika na svojoj jedinoj skijaškoj utrci.

Preostala tri hrvatska predstavnika Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal i Tin Široki nisu izborila plasman u drugu vožnju.

Prošlogodišnji pobjednik sljemenske utrke i aktualni olimpijski pobjednik Talijan Giuliano Razzoli koji je bio vodeći nakon prve vožnje, na koncu je zauzeo četvrto mjesto, dok je peti bio njegov sunarodnjak Cristian DeVille.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Michael Walchhofer sa 409 bodova, Švicarac Silvan Zurbriggen je drugi sa 396 bodova, dok je Amerikanac Ted Ligety treći sa 376 bodova. Ivica Kostelić je skočio na četvrto mjesto sa 359 bodova.

U poretku slalomaša vodi Andre Myhrer sa 189 bodova, a Ivica je drugi sa 153 boda. Na trećem mjestu je Francuz Jean-Baptiste Grange sa 122 boda.
XS
SM
MD
LG