Dostupni linkovi

Dodik:Bez jasne većine nema parlamenta


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da ne treba formirati parlament Bosne i Hercegovine sve dok ne bude poznata većina za formiranje Savjeta ministara BiH.

Dodik je u izjavi za Srnu ocijenio da sve zavisi od toga ko će doći na sastanak koji su SNSD( Savez nezavisnih socijaldemokrta), SDS (Srpska demokratska stranka) i dva HDZ-a (Hrvatska demokratska zajednica) zakazali za 10. januar u Sarajevu, a na koji su pozvani SDP i SDA.

"Vidimo da SDP neće doći i to je i rekao. Vidjećemo na koji način su drugi spremni da idemo dalje. Mislimo da treba formirati institucije vlasti na nivou BiH i skinuti to sa dnevnog reda. Očigledno da SDP misli da se to može uraditi samo sa njegovim projekcijama", rekao je Dodik.

On je ocijenio da ako se dogovor završi 10. januara, onda gotovo da i nema potrebe za nastavak razgovora sa političkim partijama u vezi sa konstituisanjem parlamenta BiH, koji su zakazani za 11. januar.

"Ako ne završimo 10. januara, nikakav 11. januar ne pomaže", smatra Dodika.

On je rekao da će kapaciteta za formiranje Savjeta ministara biti ako Stranka za BiH i Savez za bolju budućnost budu spremni da se ide dalje.
XS
SM
MD
LG