Dostupni linkovi

Lopovi se u Slatini predstavljali kao Josipovićevi ljudi


Lopovi u Slatini su, prestavljajući se kao ljudi predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, koji "obožava kulen", odnijeli skoro pola tone slavonskih suhomesnatih proizvoda, vrijednih gotovo 9.000 eura.

Lopovi su na prevaru odnijeli 280 kilograma kulena, 150 kilograma kobasica i 100 pakovanja šunke iz fabrike "Mesoprerada" iz Slatine u Hrvatskoj, piše "Večernji list".

Lopovi su se prethodno javili telefonom fabrici i rekli da bi predsjednik za Božić želio da počasti goste slavonskim specijalitetima.

"Gospodin Josipović je probao vaš slavonski kulen. Oduševljen je, pa bi na božićnim prijemima htio da ima samo vaš kulen. S obzirom na kratke rokove, Božić je blizu, hitno nam je potrebno nekoliko stotina kilograma slavonskog kulena. Možete da spremite i nešto slavonskih kobasica i šunke", rekli su prevaranti direkciji firme.

Direktori firme tražili su potvrdu da je roba plaćena, pre nego što kamion krene u Zagreb, a lopovi su im poslali kopiju virmana. Kada je uprava shvatila da novac nije legao na račun, pokušali su da zaustave utovar specijaliteta, ali "predsjednički kombi" već je otišao u "nepoznatom pravcu", sa specijalitetima vrijednim gotovo 9.000 eura.

"Dok kriminalistička istraga traje, ne možemo govoriti o detaljima, ali možemo da potvrdimo da smo pronašli vlasnika kombija kojim su odvezeni suhomesnati proizvodi, kao i da je u toku potraga za osobama koje su koristile to vozilo", rečeno je "Večernjem listu" u policiji.

"Kancelarija predsjednika nije ugovorla nikakve nabavke sa `Mesopreradom` iz Slatine, rečeno je zagrebačkom listu iz Kabineta predsjednika Josipovića.
XS
SM
MD
LG