Dostupni linkovi

Lukšić: Nema sanaderizacije Crne Gore


Izbor nove crnogorske Vlade ne znači da je došlo vrijeme “sanaderizacije” u Crne Gore, rekao je novi premijer Igor Lukšić.

“Ne želim da se doživi da je došlo vrijeme sanaderizacije u Crnoj Gori. Mislim da to uopšte nije slučaj u Crnoj Gori”, kazao je Lukšić Televiziji Vijesti.

Prema njegovim riječima, pozicija bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića je dramatično drugačija od one Iva Sanadera.On je naveo da je Đukanović kao premijer svoj posao radio na način koji zaslužuje puno poštovanje.

“Ni na koji način ne vidim da bi se bilo šta sada u Crnoj Gori moglo povezivati sa onim što se dešavalo u Hrvatskoj”, kazao je Lukšić.

Upitan da prokomentariše hapšenja funkcionera budvanske lokalne vlasti, premijer je naveo da svaki državni organ radi svoj dio posla, ali ne treba zaboraviti da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

On je kazao da je Tužilaštvo nekoliko godina radilo na slučaju Zavala i da je samo odredilo termin kada će naložiti hapšenja.

Lukšić smatra da to što su se hapšenja desila u trenutku podnošenja ostavke Đukanovića i formiranja nove Vlade znači da je Tužilaštvo autonomno.

Na pitanje da li se slaže sa načinom na koji su urađena hapšenja, on je kazao da kako god da su ona izvedena to bi izazvalo jednaku medijsku pažnju, ali da nije pristalica sprektakla.

Premijer je rekao da je razgovarao sa direktorom Uprave policije koji mu je prenio da se policija trudila da hapšenje izvede sa što je manje mogućih elemenata spektakla.

“Evropska komisija od nas ne očekuje da organizujemo spektakle, već konkretne rezultate”, kazao je Lukšić.

On je ponovio da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala dio Akcionog plana za ispunjavanje kriterijuma Evropske komisije za nastavak evropskih integracija Crne Gore.
XS
SM
MD
LG