Dostupni linkovi

Predsednik sindikata Zastave prebačen u bolnicu


Predsedniku Samostalnog sindikata Zastava automobili Zoranu Mihajloviću pozlilo je u sredu uveče za vreme sastanka, na kome je oko 100 radnika te fabrike odlučivalo o novoj ponudi socijalnog programa Ministarstva ekonomije, nakon čega je prebačen u bolnicu.

Zamenik predsednika sindikata Zoran Marković je rekao agenciji Beta da je Mihajloviću pozlilo nešto pre 18 sati, nakon čega je zadržan na Koronarnom odeljenju kragujevačkog Kliničnog centra.

Prema rečima Markovića, radnici su u sredu posle podne dobili još jednu ponudu Ministarstva ekonomije za status 910 radnika koji su proglašeni za tehnološki višak u fabrici.

"Rečeno nam je da bi oni u narednih 12 meseci primali mesečno 22.000 dinara, a preostalih 12 meseci po 19.000, uz isplatu otpremnine od 300 evra po godini staža", rekao je Marković.

Posle današnjeg protesta Zastavinih radnika ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca, 100 radnika je ušlo u svečani salon te zgrade. Radnici su odlučili da tu ostanu dok se ne pronađe zadovoljavajuće rešenje za njihov problem.
XS
SM
MD
LG