Dostupni linkovi

Nadbiskup Bozanić pozvao na razum i pobožnost


Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, predvodeći tradicionalnu polnoćku u zagrebačkoj katedrali, pozvao je vjernike da u otajstvu Božića potraže pomoć u poteškoćama sadašnjice, da žive razumno, pravedno i pobožno, te se s nadom i pouzdanjem okrenu budućnosti.

"Usred poteškoća sadašnjice, neka nam božićno vrijeme donese mir i radost i neka nam pomogne otvoriti se Bogu koji je došao da nas spasi, da nam udijeli novu hrabrost i novo svjetlo na našem putu", rekao je kardinal, čestitajući vjernicima Božić.

Kardinal je upozorio i na otajstva siromaštva i poniznosti, jednostavnosti i nježnosti, koje su poruke Kristova rođenja u jaslama.

"Njegova se ljubav pojavljuje u siromaštvu i osamljenosti", rekao je pozivajući vjernike da daruju ljubav kojom obogaćuju sebe i druge.

Snažno svjetlo Krstova rođenja rastvara osjećaj nesigurnosti i težine, koji često opterećuje ljude, rekao je kardinal, ističući da se u božićnoj noći "pojavila milost Božja, spasiteljica svih ljudi", koja poziva kršćane da se odreknu bezbožnosti i svjetovnih požuda te žive razumno, pravedno i pobožno.
XS
SM
MD
LG