Dostupni linkovi

Parlament Crne Gore o Lukšiću u utorak


Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zakazao je za utorak, 28. decembra, sjednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada.

Predsjednik Filip Vujanović ranije danas najavio je da će predložiti Skupštini dosadašnjeg ministra finansija Igora Lukšića za mandatara za sastav nove vlade.

Vujanović je danas obavio konsultacije sa predstavnicima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijalističke narodne partije (SNP), Nove srpske demokratije (NOVA) i Pokreta za promjene (PzP).

Iz SDP-a je saopšteno da će podržati Lukšića, SNP to neće učiniti, dok će PzP novoj izvršnoj vlasti dati 100 dana da pokaže da li je zaista spremna da ispuni najvažnije uslove Evropske unije. U NOVA-oj su ponovili stav da bi nova vlada trebalo da bude konstituisana nakon parlamentarnih izbora.

Vujanović je juče razgovarao sa predstavnicima Hrvatske građanske inicijative, Bošnjačke stranke i Demokratske unije Albanaca, koji su podržali predlog da Lukšić bude mandatar.
XS
SM
MD
LG