Dostupni linkovi

Razbijena frankfurtska narkomafija


Makedonska policija zajedno sa svojim austrijskim i njemačkim kolegama razbila je tzv. frankfurtsku narkomafiju uhitivši u zajedničkoj akciji šefove skupine i više od stotinu kriminalaca u trima državama, saopćila je u četvrtak makedonska ministrica policije Gordana Jankulovska, a vijest o tome objavila je i austrijska policija.

Operacijom pod šifrom "Dirigent" otkriveno je stotinu dilera u Makedoniji i u inozemstvu koji su bili uključeni u prodaju heroina u Makedoniji, Njemačkoj i Austriji. Od toga su 33 osobe iz Makedonije.

Austrijska policija istodobno je objavila da su policije triju država razbile kriminalnu skupinu koja je nadzirala trgovinu heroinom u Beču i Frankfurtu, nazvavši to jednim od najjačih udaraca organiziranom kriminalu u Evropi.

Po riječima makedonske ministrice, u četiri grada u Makedoniji, te u Austriji i Njemačkoj privedena su ukupno 33 makedonska državljana pod optužbom da su počinili kaznena djela nedopuštene trgovine narkoticima i pranje novca.

Među privedenima su i tri osobe za koje se smatra da su vrh piramide u organizaciji tzv. frankfurtske mafije. Protiv njih kao i protiv svih privedenih podnesene su kaznene prijave.
XS
SM
MD
LG