Dostupni linkovi

Evropski aerodromi i dalje paralisani snegomViše stotina ljudi provela je prošlu noč na blokiranim aerodromima širom zapadne Evrope, jer je zbog snega i leda otkazano više letova.

Među najteže pogođenim zemljama su Njemacka, Francuska i Velika Britanija, u kojima, prema prognozama, ne očekuje se lepše vreme ni narednih dana.

Na najprometnijem svetskom aerodromu - londonskom Hitrou noć je provelo više stotina putnika, dok je na nemačkim aerodromima u Frankfurtu, Minhenu i Berlinu otkazano hiljade letova.

Uprava frankfurtskog aerodroma putnicima koji su primorani da noć provedu na aerodromu podelila poljske krevete.

Nemački avioprevoznici apeluju na putnike da putuju vozom, dok već preopterećena železnica apeluje da najradije ostanu kod kuće.

Velika kašnjenja registrovana su i na železnickoj liniji "Evrostara" koji saobraća između Velike Britanije, Francuske i Belgije, i "Talisa" koji povezuje Francusku i Belgiju.

Ni u drumskom saobraćaju situacija nije ništa bolja.

Na zavejanim drumovima su duge kolone vozila, pa je javnost ogorčena zbog slabog rada komunalnih službi, koje su ovogodišnja jaka zima i velike padavine iznenadile i opteretile preko uobičajenih mogućnosti.
XS
SM
MD
LG