Dostupni linkovi

Tadić negirao navode medija o Dačiću i Jeremiću


Predsjednik Srbije Boris Tadić negirao je navode medija da će novi premijer biti Ivica Dačić i da će biti smijenjen ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

"Uopšte nije bilo priče o tome", rekao je Tadić novinarima u Beogradu i dodao da se te priče pojavljuju samo u medijima čiji navodi, kako je ocijenio, dovode građane u zabludu.

Nakon skupa o nerazvijenim područjima, Tadić je kazao da je Dačić "ni kriv ni dužan" pod pritiskom javnosti zbog toga što se u medijima navodi da će biti novi premijer.

Predsjednik Srbije je dodao da je zabluda i da će Jeremić biti smijenjen zbog, kako je rekao, priče o Nobelovoj nagradi za mir.

Tadić je rekao da će o rekonstrukciji Vlade biti razgovora poslije Nove godine i da će se vidjeti da li za to postoji kapacitet unutar vladajuće koalicije, ali da bi bilo dobro da se to dogodi.

Tadić je rekao da Srbija nema podataka da je haški bjegunac Ratko Mladić 2008. godine bio u Beogradu."Naše informacije su da je do 2006. godine bio u Beogradu. Ne znamo gdje je Ratko Maldić. Da znamo bio bi uhapšen danas", rekao je Tadić.

Povodom depeša koje je preneo Wikileaks, Tadić je kazao da su one utisak američkih diplomata i da ne znači da je to što u njima piše istina.
XS
SM
MD
LG