Dostupni linkovi

Tužilac Vukčević uputio pismo podrške Efraimu Zurofu


Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević uputio je danas pismo podrške izvršnom direktoru Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu Efraimu Zurofu koga je Šandor Kepiro, osumnjičen u Srbiji za genocid, tužio za klevetu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za ratne zločine, Vukčević je, negodovao na vijest o tužbi za klevetu koju je protiv Zurofa sudu u Budimpešti podneo Šandor Kepiro, osumnjičen da je januara 1942. godine u Novom Sadu počinio krivično djelo genocida.

"Upravo na osnovu Vaših dokaza koje ste još preije četiri godine dostavili mađarskom pravosuđu o Kepirovoj odgovornosti u 'Novosadskoj raciji', Tužilaštvo za ratne zločine podnijelo je 23. septembra 2008. godine istražnom sudiji Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu zahtev za sprovođenje istrage protiv Šandora Kepiroa", naveo je tužilac u pismu.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo dijeli stanovište da su počinioci najtežih krivičnih djela ratnih zločina dostupni pravdi dokle god su živi.

"Na nama je da tu pravdu učinimo brzom i efikasnom, na satisfakciju žrtava i njihovih porodica", naveo je tužilac u pismu.
XS
SM
MD
LG