Dostupni linkovi

Subotić: Reketirali su me Beko, Mišković i Koštuničini saradnici


Biznismen Stanko Subotić, koji je u Srbiji optužen za šverc cigareta, izjavio je da je bio izložen "reketu" saradnika nekadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice i srpskih biznismena Milana Beka i Miroslava Miškovića.

"Oni su zajedno kao grupa nastupali prema meni i reketirali me", rekao je Subotić u danas emitovanom intervjuu na televiziji B92.

Za Beka i Miškovića sa kojima je ranije poslovao u Srbiji, Subotić je rekao da su "zlo Srbije", kao i da je sa njima "na silu ušao u poslovne odnose" nakon čega su ga prevarili i uticali na pokretanje krivičnog postupka protiv njega.

U intervjuu koji je prema rečima autora Jugoslava Ćosića snimljen u Ženevi, gde Subotić živi poslednjih 12 godina, Stanko Subotić je ponovio da su ga Beko i Mišković "prevarili za 24 miliona evra" u poslu oko kupovine lista Večernje novosti, kao i da su u tome učestvovali saradnici nekadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice.

Subotić je u Srbiji optužen da je predvodio grupu koja je 1990-ih godina organizovala šverc cigareta, čime je oštetila budžet Srbije za više desetina miliona tadašnjih nemačkih maraka i osam miliona američkih dolara.

Apelacioni sud u Beogradu je 9. decembra potvrdio rešenje Višeg suda kojim je Subotiću odbijeno jemstvo od pet miliona evra, koje je on ponudio da se brani sa slobode.
XS
SM
MD
LG