Dostupni linkovi

Čedomir Jovanović dobitnik nagrade Isa-beg Ishaković


Sarajevske nevladine organizacije uručile su u subotu uveče predsedniku Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomiru Jovanoviću nagradu "Isa-beg Ishaković" za izuzetan doprinos širenju kulture, otvorenosti i očuvanju identiteta glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno iz LDP-a, Jovanović je prilikom prijema nagrade na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu, istakao da je ta nagrada upućena svim ljudima koji se godinama bore za politiku toleranicije i razumevanja svih naroda u regionu.

Predsednik LDP-a je ocenio da nagrada predstavlja obavezu koja konkretizuje politiku koja na region ne gleda "kao na plen", niti koja u region ne ide "tražeći alibi za sopstveni neuspeh".

Nagrada Isa-beg Ishaković, posvećena je sećanju na utemeljivača Sarajeva kao grada zasnovanog na građanskim vrednostima i slobodnom i mirnom suživotu svih naroda i religija iz XV veka, a dodeljuje je 15 uglednih nevladinih organizacija iz glavnog grada Bosne i Hercegovine u ime prijatelja grada Sarajeva.

Raniji dobitnici iste nagrade u konkurenciji političara bili su Vesna Pusić i Stipe Mesić.
XS
SM
MD
LG