Dostupni linkovi

Sanader se vraća popodne u Hrvatsku, javio prijateljima


'Ivo Sanader vratit će se popodne u Hrvatsku', potvrdio je novinarima njegov bliski prijatelj i zatupnik Hrvatske demokratske zajednice, Jerko Rošin.

Čuo sam se s njim sinoć, rekao je da će prekinuti putovanje i da će se danas popodne vratiti, te sigurno javiti USKOK-u', rekao je Rošin. Rekao je da ga nije pitao gdje se sada trenutno nalazi, ali da je siguran da nije u Engleskoj.

'Pretpostavljam da je u dohvatu auta i da ne ovisi o redu letenja, dakle to može biti Slovenija ili Austrija', rekao je Rošin.Prema njegovim riječim, Sanader je zvučao malo razočarano, ali staloženo.

'Sanader je shvatio, jučer kada se završilo glasanje o njegovom imunitetu oko 5 popodne, da su stvari krenule drukčijim smjerom, da su krenule priče o bijegu, a on ne bi želio da je to tako. Mislim da se on ovome nije nadao i da dolazi jer želi dokazati da je u pravu temeljem zakona kojeg je i sam donio – kako bi dokazao da je riječ o politikom kontekstu', rekao je Rošin.

Prema Rošinovim informacijama, novi odvjetnik Sanadera je Željko Gulija.

Odvjetnik Mate Matić, kojem se jučer navečer javio odbjegli Ivo Sanader, neće moći zastupati bivšeg premijera jer je u sukobu interesa.I on se nešto iza 10.30 sati telefonski čuo s Ivom Sanaderom i obavijestio ga da je u sukobu interesa i da neće moći prihvatiti zastupanje bivšeg premijera.
XS
SM
MD
LG