Dostupni linkovi

Saborsko povjerenstvo odobrilo pritvaranje SanaderaSaborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je danas odobrilo zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode, pritvorom i istražnim zatvorom nezavisnog zastupnika Ive Sanadera, zbog kaznenih djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela te zlouporebe položaja i ovlasti.

USKOK je jutros putem Državnog odvjetništva predsjedniku Sabora uputio zahtjev da se Sanaderu skine imunitet, odnosno odobri njegovo lišavanje slobode, pritvor i istražni zatvor, a taj je zahtjev potom proslijeđen MIP-u.

Iako su HDZ-ovi članovi MIP-a tražili da se odobri i zahtjev DORH-a za isključivanjem javnosti, odnosno novinara sa sjednice povjerenstva, taj prijedlog nije prošao.

Očekuje se da će odluka MIP-a uskoro biti potvrđena i na plenarnoj sjednici Sabora, te da će Sanaderu biti skinut imunitet.

U međuvremenu je Hrvatska policija potvrdila da je Sanader na graničnom prijelazu sa Slovenijom Bregana napustio zemlju, jer ga u tom trenutku policija nije mogla zadržati.
XS
SM
MD
LG