Dostupni linkovi

Džombić: Nova entitetska vlada do kraja decembra


Mandatar Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je u ponedeljak uveče da će nova entitetska vlada biti izabrana do kraja decembra kada bi trebalo da budu usvojeni i ekonomska politika i entitetski budžet za iduću, 2011. godinu.

Džombić je posle sastanka sa visokim predstavnikom u BiH novinarima rekao da je Valentina Incka obavestio da će nova Vlada RS biti "vlada kontinuiteta, koja će nastaviti sve započete projekte i početi nove projekte za koje postoje pretpostavke iz ranijeg perioda".

"Nova Vlada RS pažnju će više usmeriti na ekonomska i socijalna pitanja i privredu", naveo je mandatar, dodajući da je visokog predstavnika upoznao i sa vladinim strateškim ciljevima u oblasti energetike, poljoprivrede i obrazovanja.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da zadovoljan što će novi premijer RS biti "stručnjak za ekonomiju i finansije", dodajući da na svim nivoima vlasti u BiH treba da budu ljudi koji poznaju ekonomiju "jer će naredne četiri godine biti veoma važne, ne samo u smislu evroatlantskog puta, već i ekonomije".
XS
SM
MD
LG