Dostupni linkovi

Josipović danas u Banjaluci prima nagradu za ličnost godine



Hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću danas će u Banjaluci biti uručena nagrada za ličnost godine, koju dodjeljuje list Nezavisne novine.

Najavljeno je da će manifestaciji prisustvovati najviši zvaničnici RS, predsjednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, zvaničnici Federacije BiH, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, strane diplomate u BiH i lideri najvećih političkih stranaka u BiH.

Vlasnik Nezavisnih novina Željo Kopanja izjavio je da je Josipović izabran za ličnost godine "zato što je državnik bez ratne prošlosti, jer ima pozitivan angažman sa državama bivše Jugoslavije i vodi politiku pomirenja i tolerancije".

Na ceremoniji proglašenja Josipovića za ličnost godine, biće izabrani i najbolji privrednik u BiH, a najboljem novinaru u BiH, po izboru lista, biće uručena nagrada "Nikola Guzijan".

Na manifestaciji će biti dodijeljeno i posebno priznanje predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto. Po izboru čitalaca Nezavisnih novina biće izabrani i najbolji ministri u Savjetu ministara BiH, kao i entitetskim vladama.
XS
SM
MD
LG