Dostupni linkovi

Kosor: Hrvatska i Turska imaju zajedničke poglede o BiH


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja boravi u službenom dvodnevnom posjetu Turskoj, izjavila je u petak u Ankari nakon sastanka s domaćinom, turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom, da dvije zemlje imaju zajedničke poglede na Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu državu s tri konstitutivna naroda.

"Mi se zauzimamo za opstanak i prosperitetnu budućnost Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države s tri konstitutivna naroda", rekla je Kosor novinarima govoreći o stajalištu hrvatske vlade i dodala da Hrvatska i Turska imaju "zajedničke poglede" po tom pitanju.

"Iznimno smo zainteresirani za prilike u Bosni i Hercegovini... podupiremo njezine strateške ciljeve", dodala je premijerka, izrazivši zadovoljstvo što je BiH dobila Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

Istaknula je da su Hrvatska i Turska, koje njeguju "primjerene" odnose i nemaju niti jedno otvoreno političko pitanje, saveznice u NATO-u te podsjetila na potporu koju je Turska pružala Hrvatskoj na putu u Sjevernoatlantski savez.

Najavila je da će u subotu u Istanbulu turskim gospodarstvenicima predstaviti 30 velikih investicijskih projekata u Hrvatskoj.
XS
SM
MD
LG