Dostupni linkovi

Veselinu Vlahoviću produžen pritvor za tri mjeseca


Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za tri mjeseca Veselinu Vlahoviću Batku, osumnjičenom za zločine u sarajevskom naselju Grbavica.

Vlahović se na ročištu za produženje pritvora nije pojavio, a prema službenoj zabilješci on tvrdi da se psihički ne osjeća dobro "zbog terapije kojoj je podrvgnut jer pati od miješanog poremećaja ličnosti“, saopćila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Behaija Krnjić, državni tužilac, je rekao da niti jedna okolnost nije promijenjena u odnosu na ranije određivanje pritvora, te dodao kako Tužilaštvo u narednom periodu planira saslušati nove svjedoke, kao i prikupiti materijalne dokaze.

"Tužilaštvo će saslušati između 30 i 50 svjedoka, a pribavlja i dokaze iz Španjolske. Tužilaštvo smatra da je sposobno u naredna tri mjeseca pribaviti dokaze, te odlučiti o podizanju optužnice“, rekao je Krnjić.

Vlahović se nalazi u pritvoru od 26. augusta ove godine, kada je izručen iz Španjolske gdje je uhapšem početkom marta.

Osumnjičen je za ubojstva zlostavljanja, silovana, pljačke, te odvođenjima civila Bošnjaka i Hrvata iznjihovih stanova u sarajevskim naseljima Grbavica i Vraca.
XS
SM
MD
LG