Dostupni linkovi

Skupštinsko rukovodstvo RS bez Bošnjaka


Visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić potvrdio je večeras da zbog dogovora njegove stranke sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) u rukovodstvu novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (RS) neće biti predstavnika bošnjačkog naroda.

"Jedan kandidat će morati čekati promjenu Ustava RS i poslovnika o radu Narodne skupštine", kazao je Radojičić za banjalučku Alternativnu televiziju.

Navodeći da postoji platforma o zajedničkom djelovanju SNSD-a i SDS-a i dogovor da ove dve stranke uzajamno podrže svoje kandidate, on je rekao da je "vjerovatno da će kandidat Bošnjaka čekati promjenu Ustava".

To znači da prvi put od usvajanja ustavnih promjena o konstitutivnosti svih naroda na teritoriji cijele BiH, u rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske neće biti predstavnika bošnjačkog naroda.

"To što je SNSD sa opozicijom napravio dogovor i nekorektno se ponaša prema nama, izazvaće adekvatan odgovor", kazao je funkcioner Stranke demokratske akcije Ramiz Salkić.
XS
SM
MD
LG