Dostupni linkovi

Brod sa otetim mornarima iz Crne Gore i Srbije kod luke HobioTanker “MV Polar”, koji su protekle subote oteli pirati u vodama Indijskog okeana zajedno sa jednim mornarom iz Srbije i trojicom iz Crne Gore, usidren je kraj somalijske obale u blizini luke Hobio, izjavio je za “Blic” potpukovnik Per Kingval, portparol antipiratskih pomorskih snaga Evropske unije (EU NAVFOR).

Kingval je dodao da snage EU NAVFOR nadziru oteti tanker, ali da neće ulaziti u sukob s piratima zbog bezbjednosti otetih mornara.

U kompaniji “Paradajs navigejšen”, koja je vlasnik otetog tankera, juče su rekli da su svi oteti mornari dobro, da nisu uznemiravani i da imaju dovoljno hrane i vode, ali nisu željeli da daju nikakve informacije o toku pregovaračkog procesa, identitetu otetih i visini otkupnine koju traže pirati.

Somalijski pirati napali su u subotu ujutru tanker “MV Polar” 1.100 kilometara istočno od ostrva Sokotra u Indijskom okeanu i oteli 24 člana posade, među kojima i jednog Srbina, tri Crnogoraca, tri Grka, jednog Rumuna i 16 Filipinaca. Oteti tanker, dug 229 metara, prevozio je 72.825 tona sirove nafte iz Sankt Peterburga do Singapura

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG