Dostupni linkovi

Najmanje 32 osobe ranjene u centru Istanbula


Najmanje 32 osobe od kojih 15 policajaca povređene su u napadu bombaša samoubice u centru Istanbula, saopštili su turski zvaničnici.

Nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za napad, rekli su zvaničnici, iako je grad i ranije bio meta napada Kurdistanske radničke partije i Al kaide, kao i militanata turske krajnje levice.

"Reč je o samoubilačkom napadu, a prema informacijama koje sada imamo radi se o muškarcu", rekao je šef policije Istanbula Husein Čapkin novinarima.

U napadu koji se dogodio jutros u 10.40 časova povređeno je 15 policajaca i 17 civila na trgu Taksim u Istanbulu, od kojih je devet zadržano u bolnici, rekao je guverner Istanbula Avni Mutlu novinarima.

Napadač je aktivirao eksploziv u blizini policijskog autobusa pored spomenika Mustafi Kemalu Ataturku, osnivaču moderne Turske.

Prema iskazima očevidaca muškarac od oko 30 godina prišao je policiji i pitao za pravac i u tom trenutku bomba je eksplodirala. Prema nekim iskazima bila su dvojica napadača.

Policija je pronašla plastični eksploziv sa detonatorom na mestu eksplozije, iako nije sigurno da li se radi o drugoj bombi, kako su javili neki mediji.
XS
SM
MD
LG