Dostupni linkovi

Organizovani kriminal prijetnja za bezbjednost regiona i EvropeZemlje zapadnog Balkana moraju da rade na sprečavanju organizovanog kriminala uz pomoć Evropske unije /EU/, budući da je organizovani kriminal prijetnja za bezbjednost regiona i Evrope, ocijenili su učesnici stručnog skupa u Briselu posvećenom suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije na Balkanu.

Ministar pravde Srbije Snežana Malović izjavila je , da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od prioriteta Vlade Srbije u cilju što bržeg pristupanja EU.

Ona je ocijenila da sve zemlje, uključujući i one na Balkanu, moraju da se usmjere na uspostavljanje sistema vrijednosti u kojem ne postoji ni najmanji stepen tolerancije prema kriminalu.Malovićeva je zaključila da se ne smije dozvoliti da obostrana kažnjivost ili državljanstvo stoje na putu borbi protiv organizovanog kriminala.

Generalni direktor za pravosuđe i unutrašnje poslove u Savjetu EU Ivan Bizjak rekao je da je neophodno da se balkansko društvo izjednači sa onim u EU u načinu poslovanja i vladavini prava.

Bizjak je istakao da države Balkana treba ohrabrivati da nastave napore na sprečavanju organizovanog kriminala.
XS
SM
MD
LG