Dostupni linkovi

Njemačka pomaže Srbiju sa 123 miliona eura



Njemačka savezna vlada odobrila je pomoć Srbiji za narednu godinu u iznosu 123 miliona eura.Pomoć je namenjena za realizaciju projekata u oblasti unapređenja javne infrastrukture, održivog ekonomskog razvoja, podsticanja zapošljavanja i unapređenja kapaciteta državne uprave.

Od te sume 87 miliona eura su zajmovi, 14,65 miliona eura donacije dok je 22 miliona eura predviđeno za ekonomski razvoj,ta sredstva će biti odobrena preko Njemačke razvojne banke.

Tim povodom danas je u Vladi Srbije zaključen sporazum između njemačke i vlade Srbije koji su potpisali potpredsjednik srbijanske vlade Božidar Đelić, njemački ambasador Volfram Mas i zamjenik direktora u njemačkom Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj Ula Mikota.

Nemačka je, kao ključni akcionar u Evropskoj investicionoj banci, Svjetskoj banci i drugim međunarodnim finansijskim institucijama indirektno odobrila i dodatna sredstva kojima je pomogla ekonomski razvoj Srbije, naveo je Đelić.

Ambasador Njemačke u Srbij Volfram Mas rekao da Njemačka želi da pomogne Srbiji na putu ka EU i da joj je važan mir, stabilnost i blagostanje građana.
XS
SM
MD
LG