Dostupni linkovi

Intervju gradonačelnika Vukovara za RSE u žiži


Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, 08 oktobar 2010.
Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, 08 oktobar 2010.
Predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u nedelju je izrazio očekivanje da bi srbijanski predsednik Boris Tadić mogao doći u posetu Hrvatskoj i Vukovaru vrlo brzo..

"Očekujem da bi predsjednik Tadić mogao doći u prvoj polovici studenoga", rekao je predsednik Josipović u odgovoru na novinarsko pitanje, nakon tradicionalnog primanja grupe građana na Pantovčaku, o tome kada bi srbijanski predsednik mogao doći u Vukovar.

Pitanje je bilo potaknuto nedavnom izjavom vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, koji je u razgovoru za Radio Slobodna Europa pozvao Tadića u posetu Vukovaru i naglasio kako bi to bilo vrlo bitno za taj grad.

Predsednik Ivo Josipović razgovarao sa srpskim kolegom Borisom Tadićem (levo) u Opatiji, 24. marst 2010.

Gotovo svi mediji u Hrvatskoj i Srbiji preneli su ovu informaciju, pozivajući se na intervju dat našem radiju.

Predsednik Josipović je rekao da je važno što je takvu poruku dao upravo vukovarski gradonačelnik jer su Vukovarci najteže stradali u Domovinskom ratu. Zahvalio je gradonačelniku što je "izrazio takvo stajalište - poruku mira, ljubavi i budućnosti".

"Nadam se da će cijela Hrvatska razumjeti važnost dolaska predsjednika Tadića za budućnost Hrvatske, regije i Europe", rekao je Josipović i dodao da se upravo zato intenzivno diplomatski radi na dolasku predsjednika Tadića kako bi se osiguralo da "posjet bude na najboljoj mogućoj razini i da se njime prenesu najbolje poruke i za građane Hrvatske, posebno za stradalnike u Vukovaru, a naravno, i za Srbiju".

"Hrvatska, Srbija i druge zemlje u regiji zasigurno žele zajedničku europsku budućnost i to je jedan važan korak", naglasio je hrvatski predsjednik.
XS
SM
MD
LG