Dostupni linkovi

Odloženo suđenje Stanku SubotićuSuđenje organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu s Stankom Subotićem Canetom odloženo je u Specijalnom sudu u Beogradu za 15. novembar.

Odlaganje suđenja za šverc cigareta zahtevao je Subotićev branioc po službenoj dužnosti Predrag Marić.Specijalni sud je 15. septembra imenovao Marića za Subotićevog branioca, pošto su njegovi angažovani advokati Vladiir Beljanski i Radoslav Tadić 10. septembra otkazali pumonomoćje za zastupanje, s obrazloženjem da sud njihovom klijentu nije obezbjedio pravo na odbranu.

Subotiću se sudi u odsustvu pošto je u višegodišnjem bjekstvu, pa je prisustvo branioca na suđenju obavezno.

Mariću je danas odobren zahtjev za odlaganje zbog obimnosti predmeta i potrebe da se pripremi i upozna sa tokom krivičnog postupka, koji je pokrenut još 2006. godine.

Subotićeva grupa optužena je da je švercom cigareta 1995. i 1996. godine stekla korist od 28 miliona eura i osam miliona američkih dolara.

Pored Subotića, u bjekstvu su i njegov sestrić Nikola Milošević, Jovica Ranđelović i Ivana Krčmaričić i za njima su raspisane Interpolove poternice.

Na optuzeničkoj klupi su i nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, osnivač jedinice Škorpioni Milan Milanović Mrgud, bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić, bivši šef novosadske Državne bezbjednosti Milovan Popivoda i bivši radnici carine Nebojša Nikolić Tarzan i Drago Dodevski.

Optuženi su i radnik Subotićevog preduzeća Mia Ub Miroslav Pešić, pjevačica Ivana Olujić, Luka Nenadić i Stevan Banović.
XS
SM
MD
LG