Dostupni linkovi

Politika: Huliganima plaćeno 200.000 eura da izazovu nerede


Više od 200.000 eura bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacije Srbije protiv nacionalnog tima Italije u Genovi, saznaje beogradska "Politika" iz izvora istrage.

List navodi da je istraga o tome ko stoji iza novca, a samim tim i nereda na stadionu, usmjerena u dva pravca, od kojih jedan krak vodi ka osumnjičenom za šverc kokaina i pranje novca i njegovom "kolegi", kojeg policija sumnjiči da je vođa "kriminalnog klana" za koji se vezuju ubistva, razbojništva, nasilničko ponašanje, silovanja, krađe automobila. Obojica osumnjičenih su duže vremena u bjekstvu.

Drugi pravac istrage je usmjeren na informacije da su neredi u Genovi u vezi sa stanjem u Fudbalskom savezu Srbije /FSS/.

Prema još nepotvrđenim informacijama, FSS je dobio oko 1.800 karata za utakmicu reprezentacije Srbije u Đenovi, od čega je prodato oko 1.100. "Politika" saznaje da je policija ušla u FSS i da su u toku provjere kako su karte nabavljane i kome su dijeljene.

U Italiji je uhapšeno osam izgrednika. Četvorici je nadležni sud juče produžio pritvor, dok će druga četvorica danas svoj iskaz dati italijanskom sudiji.
XS
SM
MD
LG