Dostupni linkovi

Dačić: Obezbjeđenje za Klinton kao prilikom posjete Medvdeva


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će obezbjeđenje američke državne sekretarke Hilari Klinoton tokom posjete Beogradu biti prvorazredan bezbjednosni izazov, kao i obezbjeđivanje Parade ponosa.

"Noćas počinju operativne akcije i pripreme za obezbeđivanje Hilari Klinton", kazao je Dačić novinarima u Rači i naveo da će na tom poslu biti angažovano nešto manje policajaca nego juče povodom Parade ponosa.

Hilari Klinton sjutra stiže u Srbiju, a prema njegovim rečima, bezbjednost će biti u rangu onoga prilikom posjete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva.

Tada su pojedine ulice bile zatvorene za saobraćaj i za pješake, sa nekih ulica su bili uklonjeni parkirani automobili, patrolirali su helikopteri, a pripadnici bezbjednosnih službi s dugim cijevima bili su raspoređeni i na pojedinim krovovima.

Prema nezvaničnim podacima, bilo je angažovano više od 3.000 pripadnika MUP-a i drugih bezbjednosnih službi, kao i 200 agenata FBI.
XS
SM
MD
LG