Dostupni linkovi

Hrvatski veterani tražiće treći entitet u BIHUdruženje dobrovoljaca i veterana Hrvatskog vijeća odbrane Herceg-Bosne uputiće pismo svim relevantnim hrvatskim institucijama, a mogući su i protesti zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik ovog udruženja Josip Zvonimir Kukić.

Kukić smatra da Komšić nije predstavnik Hrvata i naglašava da su izbori pokazali da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike, što "nema nigdje u svijetu".

"Komšić je dobio 300 000 hiljada glasova, a Hrvati nemaju toliko birača, što znači da su za njega glasali Bošnjaci, a to govori i kakva je država BiH" rekao je Kukić Srni, dodajući da će nakon izbora Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH doći do homogenizacije Hrvata.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan dokaz da Bošnjaci hoće da dominiraju nad Srbima i Hrvatima u BiH i da takvim potezima oni sami ruše ovu zemlju.

"Mi, Hrvati, zbog takvog ponašanja, ne osjećamo se BiH kao svoju zemlju, ne navijamo za nju ni u sportu i tražićemo svoj hrvatski entitet koji će imati stari naziv Herceg-Bosna, a čiji će glavni grad biti Mostar", istakao je Kukić.

On je poručio da, ako Bošnjaci budu pravili ovakvu BiH i ako budu imali medije u svojim rukama kao što je to Federalna televizija i njihova emisija "60 minuta", onda BiH neće ni biti.

On je naglasio da Hrvati nikada neće priznati "priču Bošnjaka `jedan građanin jedan glas`, jer u Ustavu BiH stoji ravnopravnost sva tri naroda".
XS
SM
MD
LG