Dostupni linkovi

Slučaj Pukanić: Odbrana traži svjedočenje Jocića, Subotića i ZagorcaOdbrana optuženih za ubistvo vlasnika nedjeljnika Nacional Ive Pukanića ponovno je zatražila svjedočenje Sretena Jocića, Stanka Subotića Caneta i Vladimira Zagorca, nakon što je USKOK prošle sedmice izmijenio optužnicu i naveo imena Hrvoja i Novicu Petrača kao mogućih žrtava zločinačke grupe koju je Jocić organizovao u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja.

Ne prihvati li sud prijedlog da se navodni organizator zločinačke grupe ispita video linkom iz Beograda, gdje mu se sudi zbog Pukanićeva ubistva, odbrana predlaže da se iz Bugarske i Srbije pribave podaci kada je uhapšenen i prebačen u Holandiju, odnosno kada je pušten na slobodu.

Odbrana, naime, tvrdi da Jocić nije mogao organizovati zločinačku grupu jer je u to vrijeme bio u zatvoru.

Sličnim argumentom žele odbaciti i tvrdnju USKOK-a da su Petrači trebali biti žrtve optuženih za Pukanićevo ubistvo, ističući da je u to vrijeme Novica Petrač bio u zatvoru zbog otmice Zagočevog sina, a njegov otac u bijegu iz istog razloga.

Uz svjedočenje Zagorca, Jocića i Subotića obrana je zatražila i ispitivanje još nekoliko svjedoka, među kojima i bivše novinarke Nacionala Jasne Babić.

O svim dokaznim prijedlozima sudsko će vijeće odlučiti na sutrašnjem ročištu.
XS
SM
MD
LG