Dostupni linkovi

Ljajić:Potraga za Mladićem intenzivna


Predsjendik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić kaže da je potraga za Ratkom Mladićem intenzivna i "mnogo izraženija" nego što bi se moglo zaključiti na osnovu pisanja medija.

"To što nema u medijima toliko tekstova i izvestaja o potragama, ne znači da se potrage ne sprovode“, kaže Ljajić."Mislim da je korisno da se što više radi na terenu, a da bude što manje u medijima", rekao je Ljajić.

Povodom nedavnih primedbi glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, rekao je da Srbija u potragama za optuženicima uvažava sve sugestije i prijedloge koje je dobila.

Bramerc je saopštio da nije zadovoljan saradnjom Srbije u pronalaženju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i naveo da "postoji jaz između izražene političke spremnosti" za hapšenje bjegunaca, toka same potrage i "onoga što je neophodno učiniti" da bi ona bila uspješna.

Ljajić je rekao da su vlasti u Srbiji "apsolutno otvorene za svaku vrstu sugestija i predloga".

"Voleli bismo da čujemo šta to Srbija nije uradila a preporučeno joj je, u smislu operativnih potraga i akcija za pronalaženje preostala dva haška optuženika", naveo je predsjednik Nacionalnog saveta.
XS
SM
MD
LG