Dostupni linkovi

Prištinski mediji:odlaganje dijaloga sa Beogradom ?Veliki broj prištinskih medija za danas najavljuju odlaganje pregovora sa Beogradom do izbora novog predsjednika Kosova.Špekuliše se da su poslije ostavke predsjednika Fatmira Sejdiua mogući i prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu.

Zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kući izjavio je za "Koha ditore" da pre početka pregovora sa Beogradom "treba da se završi popunjavanje institucija" - to, prije svega, podrazumijeva izbor novog predsjednika, što, prema kosovskom ustavu, čini parlament.

"Potrebnija nam je institucionalna stabilnost nego dijalog Kosovo-Srbija. Mislimo da je potrebno popuniti institucije i postići potpuni demokratski legitimitet", rekao je Kući, koji je i potpredsednik Demokratske partije Kosova, veće članice vladajuće koalicije u Prištini.

"Koha ditore", pozivajući se na neimenovani izvor u DPK, navodi da su prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu ipak neizbježna opcija zbog pogoršanih odnosa u vladajućoj koaliciji.

DPK, naime, kako prenosi taj list, ne želi da podrži izbor kandidata svog koalicionog partnera Demokratskog saveza Kosova na funkciju predsjednika Kosova sa petogodišnjim mandatom.
XS
SM
MD
LG