Dostupni linkovi

Sud BIH: osumnjičenima za šverc oružja izrečene mjere zabrane


Sud BiH odredio je mjere zabrane osumnjičenima u predmetu "Josip Cvrlje i drugi", kod kojih je Sipa zaplijenila veću količinu naoružanja i vojne opreme, te falsifikovanih diploma, uvjerenja, putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Josip Cvrlje, Tomislav Perković, Muharem, Zijad i Sead Hodžić, Samir Fileković i Damir Kajtazović osumnjičeni su za krivično djelo organizovanog kriminala, u vezi sa nedozvoljenim prometom oružjem, vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjere.

Njima je zabranjeno napuštanje mjesta boravišta, putovanje, sastajanje sa određenim licima, a takođe se moraju javljati dva puta sedmično nadležnim policijskim stanicama.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca, a u slučaju da osumnjičeni prekrše neku od izrečenih mjera zabrane, prema njima se može odrediti mjera pritvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Osumnjičene u ovom predmetu prije tri dana uhapsili su pripadnici Sipe u akciji koja je provedena na području Livna, Bihaća i Cazina. Prilikom provođenja akcije zaplijenjena je veća količina naoružanja i vojne opreme, te falsifikovanih diploma, uvjerenja, putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.
XS
SM
MD
LG