Dostupni linkovi

Klintonova protiv jačanja iranskog vojnog uticaja


Američka državna sekretarka Hilari Klinton (Hillary Clinton) apelovala je danas na Irance da odbace, kako je rekla, širenje iranskog vojnog uticaja i moći.

Klintonova je u intervjuu za Ej-Bi-Si (ABC) rekla da je Vašington vrlo zabrinut zbog jačanja vojnog uticaja Irana i dodala da su i mnogi Iranci zabrinuti zbog toga.

Državna sekretarka SAD naglasila je da se duboko ne slaže sa Iranskom revolucijom, za koju je navela da je upočetku ukazivala da će iz nje proisteći republika makar i islamska, ali da su u međuvremenu iranski lideri sve više počeli da se okreću militarizmu.

"Mogu samo da se nadam da će unutar Irana doći do nekih pomaka, da će neki od odgovornih građanskih i verskih vođa uspeti da zauzdaju državni aparat", rekla je Klintonova.

Govoreći o iranskom nuklearnom programu, državna sekretarka Klinton kazala je da nisu planirani nikakvi sastanci sa iranskim zvaničnicima, ali da će o tome razgovarati sa predstavnicima drugih država sledeće sedmice kada bude održana Generalna skupština UN.
XS
SM
MD
LG