Dostupni linkovi

Kragujevac: Privedeni policajci koji su greškom pretukli učitelja


Dvojica policajaca koja su u Kragujevcu greškom pretukli učitelja Zorana Todorovića suspendovani su i protiv njih je podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, rekao je danas načelnik Policijske uprave Ivan Đorović, prenosi Beta.

Učitelj Zoran Todorović (38) rekao je danas novinarima u Kragujevcu u svojoj kući, gde se oporavlja od zadobijenih povreda, da su ga pre dva dana policajci u civilu pretukli bez ikakavog razloga dok se rekreirao u parku Šumarice.

"Učitelj se zatekao na mestu gde je u toku bila jedna policijska akcija. Napravljena je greška. To međutim, ne menja zaključak da policajci nisu smeli tako da reaguju zbog čega će snositi sankcije", rekao je agenciji Beta načelnik Policijske uprave Ivan Đorović.

Đorović je naveo da će posle konsultacija sa tužiocem biti razmotreni dalji koraci u vezi sa njihovom odgovornošću.

Učitelj Zoran Todorović pozvao je ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da mu garantuje bezbednost. Todorović je naveo da je pretučen i zlostavljan bez ikakvih razloga i najavio da će protiv počinioca povesti i krivični i parnični postupak.

Lekari su, kako je naveo, potvrdili da je od udaraca zadobio hematome po glavi, povrede po leđima, oderotine, napukli su mu očni kapilari, zub i jezik. Todorović je kazao da je tada sve vreme zapomagao a da su policajci nastavili da se "iživljavaju" i govore "strašne reči" i pretnje.

Dodao je da su policajci uzeli podatke o adresi stanovanja i poručili da će da ga optuže za suprotstavljanje službenom licu ako "samo pisne o ovome što se dogodilo". Todorović je posle toga, kako je naveo, otišao u Hitnu pomoć i policijsku stanicu.
XS
SM
MD
LG