Dostupni linkovi

Sanader od danas bez policijske zaštite


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je ostao bez stalne pratnje hrvatskih policajaca, a taj potez ministra Tomislava Karamarka je primio s ogorčenjem.

O ukidanju zaštite je Sanader doznao preko medija kada je čuo izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka po svom povratku s političkog seminara u Austriji. Tek su mu kasnije iz MUP-a i službeno javili da danas ostaje bez policijske pratnje.

"Sanader smatra kako su ga pisanim putem morali informirati da je ostao bez zaštite i to barem tjedan dana unaprijed kako bi se mogao pripremiti. Zato je ogorčen na Karamarkovo ponašanje", kazala je osoba iz kruga bliskog bivšem premijeru te dodala kako se tu radi o presedanu, jer je 1. jula produljena zaštita da bi mu je sada naprasno ukinuli, piše Novi list.

Iz MUP-a Hrvatske tvrde kako prema propisima ne moraju sastaviti pisanu odluku o prestanku štićenja osobe. Prema podacima toga Ministarstva na Sanaderovu zaštitu je do august ove godine potrošeno 800 tisuća kuna ( oko 110 tisuća eura) poreznih obveznika. Trećina iznosa je išla za tjelesne čuvare, a ostatak na troškove goriva i održavanje vozila.

Danas pred kućom bivšeg hrvatskog premijera koji je prije višu od godinu dana podnio ostavku bez obrazloženja, više nije bilo ni policijske kućice ni policajaca.
XS
SM
MD
LG