Dostupni linkovi

Den Haag: nastavak suđenja Karadžiću, nakon dva tjedna pauze


Suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu bit će nastavljeno danas nakon dvotjedne pauze, koja je odobrena obrani za pregled "Mladićevih bilježnica".

Najavljeno je da će Karadžić danas nastaviti unakrsno ispitivati Ekrema Suljevića, ratnog pripadnika Odjeljenja za kontradiverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova BiH. Glavni iskaz Suljević je dao prije ljetnje pauze u radu Tribunala.

Tužilaštvo namjerava idući tjedan saslušati zaštićenog svjedoka "KDZ-088". Za glavno ispitivanje predviđena su tri sata, a za unakrsno ispitivanje je zatraženo 16 sati.

U jednom od Karadžićevih ranijih podnesaka navodi se da bilježnica Ratka Mladića "vjerovatno sadrže informacije koje su relevantne za predstojeće svjedočenje svjedoka sa ovim pseudonimom".

Za ovaj tjedan predviđeno je i saslušanje bivšeg upravnika Državne bolnice u Sarajevu Bakira Nakaša, koga će tužitelj ispitivati oko pola sata, dok je Karadžićeva procjena da će mu za unakrsno ispitivanje trebati šest sati.
XS
SM
MD
LG