Dostupni linkovi

Netanjahu i Abas nastavljaju pregovore sredinom septembra


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i palestinski predsednik Mahmud Abas dogovorili su se danas da nastave razgovore 14. i 15. septembra "u regionu", a zatim da se sastaju svake dve sedmice, izjavio je američki izaslanik za Bliski istok Džordž Mičel.

Dvojica državnika koji su nakon trilateralnog sastanka sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, održali sastanak u četiri oka, još jednom su istakli zajedničku želju o postojanju dve države za dva naroda.

Mičel, koji nije želeo da govori o detaljima razgovora, naveo je da će Netanjahu i Abas nastojati da pronadju "okvirni sporazum" koji bi doveo do mira na Bliskom istoku.

Sadržaj razgovora, dodao je, trebalo bi držati u tajnosti jer je to veoma osetljiva tema. "Naš cilj je da u narednih godinu dana rešimo sve glavne nesporazume", poručio je Mičel.

Palestinci i Izraelci počeli su ranije danas u Vašingtonu nove direktne pregovore, prve takve u poslednjih 20 meseci. Pregovori su prekinuti u decembru 2008. kada je počela izraelska ofanziva na Gazu.
XS
SM
MD
LG