Dostupni linkovi

U ponedeljak počinju zvanični razgovori Srbije i MMF-a


Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacije Srbije počeće sutra zvanične razgovore o petoj reviziji stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra.

Prema najavama iz Vlade Srbije i MMF-a, glavna tema nove runde razgovora biće zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebalo da definiše do kog nivoa država može da se zadužuje.

Delegacija MMF-a doputovala je u Beograd 18. avgusta i dan kasnije počela pripremne, tehničke razgovore o reviziji sa Ministarstvom finansija Srbije i Narodnom bankom Srbije (NBS), a zvanični razgovori počeće plenarnim sastankom u NBS.

Misiju MMF-a predvodi Albert Jeger, a Srbiju će na sastanku predstavljati guverner NBS Dejan šoškić, potpredsednici Vlade Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić i Božidar đelić, ministarka finansija Diana Dragutinović i predsednik Saveta guvernera NBS Boško Živković.

Tokom razgovora, koji će trajati do 31. avgusta, razmatraće se i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji i izvršavanje ranije dogovorenih obaveza.
XS
SM
MD
LG