Dostupni linkovi

Tadiću uvredljiv stav suda u Londonu o slučaju GanićPredsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvrijeđen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahtjeva za izručenje Ejupa Ganića.Sudija suda u Vestminsteru Timoti Vorkmen je u obrazloženju odluke rekao da postoje dokazi da bi suđenje u Srbiji bilo politički motivisano.

On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji.

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

Podsjetio da Srbija svojim građanima za izvršene ratne zločine izriče drakonske zatvorske kazne i da ne pravi nikakve podjele po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

"Voleo bih kada bi ambasadori zemalja iz kojih dolaze takve poruke makar objasnili predstavnicima svojih pravosudnih institucija da je ovo zemlja koja poštuje pravni poredak EU i da ovde nema razlikovanja ljudi po nacionalnoj i vjerskoj pripadnost", rekao je Tadić.
XS
SM
MD
LG