Dostupni linkovi

Crnogorska opozicija 4. avgusta sa Vujanovićem o "diskriminaciji srpskog jezika"Lideri opozcionih Socijlističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokrtije (NOVE) Srđan Milić i Andrija Mandić razgovaraće 4. avgusta sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o ''diskriminaciji srpskog jezika'', piše ''Dan''. Povod za razgovore su nedavno usvojene izmjene Zakona o opštem obrazovanju kojima se kako tvrdi list ''ukida mogućnost izvođenja nastave na srpskom i uvodi crnogorski jezik"

Listu je saopšteno da su Milić i Mandić insistirali da ih Vujanović primi već danas ali to nije bilo moguće zbog ranije preuzetih predsjednikovih obaveza.

Podgorički dnevnik navodi da će lideri opozicije od Vujanovića zatražiti da iskoristi ustavno pravo i ne potpiše zakon koji, kako tvrde, ''diskriminiše poziciju srpskog jezika u obrazovnom sistemu Crne Gore''.

Predsjednik NOVE Andrija Mandić je rekao za ''Dan'' da je u pitanju suštinsko pitanje za srpsku zajednicu u Crnoj Gori i da rješenje novonastalog problema mora prethoditi eventualnim dogovorima oko drugih zakona.
XS
SM
MD
LG