Dostupni linkovi

Incko: Predstojeći izbori ključ za budućnost BiH


Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko uputio je danas otvoreno pismo građanima Bosne i Hercegovine u kojem je poručio da su predstojeći opšti izbora u oktobru ključ za bolju budućnost te zemlje.

"Vaše vrijeme je došlo. Ako svaki glasač glasa, vaša budućnost i budućnost vaše djece može biti drugačija i nemjerljivo bolja nego prethodnih godina", poručio je visoki predstavnik.

Incko smatra da građani BiH moraju da natjeraju političare da zauzmu drugačiji pristup, ocjenjujući da je stvarni napredak BiH moguć ako "glasači to učine mogućim".

Incko još navodi da političari moraju da objasne šta će učiniti da BiH vrate na put prosperiteta u situaciji kada se politička atmosfera u zemlji pogoršala u tolikoj mjeri da obeshrabruje strane investitore da otvore nova radna mesta, a većina mladih ljudi dovedena u situaciju da želi da emigrira iz BiH.

Visoki predstavnik pozvao je građane BiH da dobro razmisle kome će poslije oktobra povjeriti potrošnju javnih prihoda u njihovo ime.
XS
SM
MD
LG